LPP S.A. Informacje prasowe Nowa kampania RESERVED KIDS WIOSNA 2018

Nowa kampania RESERVED KIDS WIOSNA 2018

06.02.2018

Kolekcja dziecięca Reserved na wiosnę 2018 to radosne połączenie soczystych owocowych barw z uroczymi pastelami. Klimat festiwalowy przeplata się z nostalgicznymi akcentami z lat dziewięćdziesiątych, a zabawne nadruki zdobią wygodne, klasyczne fasony.

Kurtki bomberki, dżinsowe komplety, transparentne płaszczyki przeciwdeszczowe i seria t-shirtów i bluz z napisami stanowią szeroki wachlarz obowiązkowych elementów dziecięcej garderoby.

DZIEWCZYNKA

Mała księżniczka spotyka się z podwórkowym rozrabiaką – dziewczynka nie musi wybierać, kim ma ochotę być danego dnia. Swobodna forma ubrań nie ogranicza ruchów, a gama kolorów i fasonów nawiązuje do najświeższych trendów z wybiegu. Transparentne warstwy zdobią solidne, bawełniane tło, sporo jest falbanek, cekinowych aplikacji, a także nadruków z ulubionymi bohaterkami z kreskówek. Zwierzęce desenie ujęte są niedosłownie: lamparcie cętki przybierają odcień bardzo modnego w tym sezonie różu, z kolei zebra ożywa, asymetrycznie zdobiąc rękaw swetra i otrzymując wełnianą grzywę. Dużą rolę odgrywają detale: sznurowany tył sweterka, wycięte ramiona, haftowane kwiaty na tiulowej powierzchni.

Wiosenne propozycje są także hołdem złożonym naturze. Nie tylko kwiaty i zwierzęta, ale też owoce odnajdują tu specjalne miejsce. Stąd błyszcząca torebka w kształcie awokado i analogiczny nadruk na ubraniach. Obowiązkowy ulubiony róż doczekał się towarzystwa najmodniejszego koloru 2018, czyli fioletu, a także pistacjowej zieleni i turkusowego błękitu.

CHŁOPIEC

W kolekcji chłopięcej odnajdziemy sporo akcentów sportowych: od zastosowanych przewiewnych tkanin, przez krój, aż po elementy ściągaczy, lampasów czy dodatkowych warstw wzmocnień, charakterystycznych dla odzieży militarnej. To styl casual w lekkim, odmłodzonym ujęciu. Skórzanym kurtkom czy dżinsowym mundurkom towarzyszą rysunkowe postaci. Codzienne dzianiny w praktycznym, czarnym kolorze, zdobione są poprzecznymi, asymetrycznie umieszczonymi pasami i optymistycznymi sloganami.

Wyraziste połączenie czerni i bieli jest bezpośrednim przeniesieniem nowego spojrzenia na odzież sportową i street wear, proponowanego przez największych światowych projektantów mody męskiej. Sprany dżins, melanżowe, dresowe szarości, odcienie beżu i khaki są zdecydowanie najlepszymi kolorami przy fasonach inspirowanych uniformem. Kurtki typu parka, spodnie chino, denimowe komplety wyposażone w mnóstwo kieszeni – będą idealne podczas wiosennych wypraw dla małych poszukiwaczy przygód.

Re Kids Wiosna 0077 logo RGB
Re Kids Wiosna 0237 logo RGB
Re Kids Wiosna 0528 logo RGB
Re Kids Wiosna 1235 logo RGB
Re Kids Wiosna 2179 logo RGB
Re Kids Wiosna 2363 logo RGB
Re Kids Wiosna 2544 logo RGB
Re Kids Wiosna 2592 logo RGB
Re Kids Wiosna 2925 logo RGB
Re Kids Wiosna 3538 logo RGB
Re Kids Wiosna 3633 logo RGB
Re Kids Wiosna 3659 logo RGB
Re Kids Wiosna 3962 logo RGB

_________________________________________________________________________________________

LPP SA, jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się firm odzieżowych w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Firma od 26 lat konsekwentnie prowadzi działalność w Polsce i za granicą, odnosząc sukcesy na wymagającym rynku odzieżowym. LPP SA zarządza 5 markami modowymi: Reserved, Cropp, House, Mohito i Sinsay. Firma posiada sieć niemal 1700 salonów sprzedaży oraz sklepy on-line wszystkich swoich marek i tworzy miejsca pracy dla ok. 25 tys. osób w biurach i strukturach sprzedaży w Polsce, krajach Europy, Azji i Afryki. Spółka LPP SA jest notowana na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w ramach indeksu WIG20 oraz należy do prestiżowego indeksu MSCI Poland.

Kontakt dla mediów:

Marta Chlewicka