Nowa kolekcja Reserved – Age of Aquarius. Nowy początek, nowa nadzieja

Przełom grudnia i stycznia zawsze niesie nadzieję, nowe postanowienia, ale też ciekawość przyszłości, niepozbawioną marzeń czy pięknych wizji. Subtelna i finezyjna, ale też mocno osadzona w rzeczywistości swoją praktyczną stroną nowa damska kolekcja Reserved jest tego najlepszym przykładem.

Punktem wyjścia przy tworzeniu kolekcji Age of Aquarius była legenda o rybaku i syrenie, oraz zderzenie dwóch światów: pragmatycznego, praktycznego i eterycznego, niedosłownego. To opowieść pełna kontrastów i przyciągających się przeciwieństw. Syrena, choć nierzeczywista, według baśni obiecuje prowadzić rybaka bezpiecznymi morskimi szlakami i chronić przed niebezpieczeństwem. Rybak, choć twardo stąpa po ziemi, daje się porwać tej obietnicy. Bohaterką najnowszej sesji została Małgosia Bela, która już nie pierwszy raz współpracuje z Reserved. W obiektywie Magdy Wunsche i Agnieszki Samsel prezentuje subtelną, nieoczywistą kolekcję marki.

Paleta kolorystyczna nawiązuje do chłodnych zimowych nadmorskich krajobrazów, z mroźnym, błękitnym odcieniem wody i nieba, kredową barwą piasku czy złamaną bielą morskiej piany. Struktury wybranych materiałów odzwierciedlać mają z kolei cechy świata podwodnego, koralowców, skał, pereł. W tej stonowanej estetyce powstały ubrania wygodne, funkcjonalne, ale też pełne zaskakujących akcentów i nowoczesnych rozwiązań.

To delikatne, choć praktyczne okrycia wierzchnie: inspirowany sztormiakiem jasnoniebieski płaszcz, waniliowa kangurka z kapturem czy kurtka typu shacket. Uzupełniają je spodnie, w tym ogrodniczki nawiązujące do wędkarskich spodni, z charakterystycznymi klamrami i przednią kieszenią. W przeciwwadze mamy niezwykle delikatne, ażurowe lub nawet transparentne romantyczne sukienki z marszczoną talią, spódnicę z szeroką falbaną, bluzkę z przeskalowanym, ozdobnym kołnierzem, oraz dopasowany golf, swoją fakturą przywołujący na myśl morską pianę. Całości dopełniają miękkie swetry i dzianinowe spodnie.

Akcesoria zabierają nas w podróż do morskich głębin. Ręcznie pleciona perłowa torebka z wykończeniem w kształcie koralowców, ozdabiane perłami spinki do włosów i łańcuszek do okularów, jedwabna apaszka z autorskim deseniem zainspirowanym podmorskim światem manifestują środowisko syreny. Dopełnione są przedmiotami praktycznymi, takimi jak wysokie kalosze, buty trapery i torba w typie żeglarskiego worka w tonacji złamanej bieli.

Kolekcja będzie dostępna w wybranych salonach i sklepie online https://www.reserved.com/pl/pl/ od dnia 22.01.2021 r.

Zdjęcia: Wunsche&Samsel</ br>
Asystent Fotografek: Wojtek Buczek</ br>
Modelka: Małgosia Bela</ br>
Włosy: Aga Wilk

LPP SA jest polską firmą rodzinną, jedną z najdynamiczniej rozwijających się w branży odzieżowej w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Przez ponad 25 lat z sukcesem prowadzi działalność w Polsce i za granicą, sprzedając dziś stacjonarnie kolekcje na 25 rynkach, w tym w tak prestiżowych stolicach jak Londyn, Berlin, Tel Awiw czy Moskwa. LPP zarządza 5 markami modowymi: Reserved, Cropp, House, Mohito i Sinsay. Posiada sieć ponad 1800 salonów sprzedaży o łącznej powierzchni ponad 1,3 mln m2. Oferta online kolekcji marek dostępna jest na 29 rynkach. W oparciu o globalną sieć zaopatrzenia, polski producent odzieży dystrybuuje rocznie przeszło 265 mln sztuk odzieży na 3 kontynenty. LPP pełni też ważną rolę tworząc miejsca pracy dla ponad 24 tys. osób w biurach i strukturach sprzedaży w Polsce, krajach Europy, Azji i Afryki. Spółka jest notowana na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w ramach indeksu WIG20 oraz należy do prestiżowego indeksu MSCI Poland.