Informacje prasowe

LPP S.A. Informacje prasowe Wszystkie marki LPP w prestiżowej lokalizacji w Poznaniu

Wszystkie marki LPP w prestiżowej lokalizacji w Poznaniu

25.05.2015
Kamienica przy ulicy Półwiejskiej 2 w stolicy Wielkopolski to nowy ważny adres na mapie ekskluzywnych centrów handlowych w Polsce i nowy obiekt, dzięki któremu mieszkańcy Poznania będą mieli dostęp do najnowszych modowych trendów. Architektura obiektu doskonale komponuje się w zwartej, przedwojennej zabudowie a jakość wykonania i wykończenia budynku czyni ofertę unikatową. W tej prestiżowej lokalizacji firma LPP otwiera salony wszystkich pięciu marek w najnowszych aranżacjach.   vmr-otwarcie-p2-male-2     Na Półwiejskiej 2 klienci będą mieli do dyspozycji pięć salonów firmy LPP: RESERVED, House, Cropp, MOHITO i SiNSAY. Wizyta w sklepach marek młodzieżowych, czyli Cropp i House, będzie dla klientów zaskoczeniem, tu bowiem swoją premierę będą mieć nowe koncepty salonów obu marek. Warto także odwiedzić salon RESERVED, który ulokowany został na dwóch kondygnacjach, a jego powierzchnia wynosi niemal 2,5 tys. mkw. Łączna powierzchnia sklepów LPP przy ulicy Półwiejskiej 2 to prawie 4,5 tys. m kw.   Twórcy obiektu, który łączy w sobie funkcje handlowe, usługowe i biurowe zadbali o to, by wpisał się on w przestrzeń miejską centrum Poznania. Między innymi dlatego wejścia do wszystkich sklepów znajdują się bezpośrednio z ulicy.   LPP, firma notowana na GPW w Warszawie od 2001 r., jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się spółek odzieżowych. Od lat konsekwentnie prowadzi swoją działalność w Polsce i za granicą, odnosząc sukcesy na wymagającym rynku odzieżowym. Koncern zarządza 5 znanymi markami modowymi, siecią ponad 1500 salonów, tworząc miejsca pracy dla 18 tys. osób w biurach i strukturach sprzedaży w Polsce, krajach Europy oraz w Szanghaju i Dhace. Firma nieustannie inwestuje i zdobywa nowe rynki. W 2014 r. spółka awansowała do giełdowego indeksu WIG20, który generuje istotną część obrotów na GPW w Warszawie oraz należy do prestiżowego indeksu MSCI Poland.     vmr-otwarcie-p2-male-1 vmr-otwarcie-p2-male-4vmr-otwarcie-p2-male-5     Kontakt dla mediów: Marta Chlewicka p.o. Rzecznika Prasowego e-mail: media@lppsa.com